Strapdag

Beste kinderen,
Beste ouders,
Omdat de school en de gemeente Oostkamp de veiligheid van de kinderen zeer belangrijk vinden, willen we inzetten op een veilige schoolomgeving.
Met onze BENEN houden we de schoolomgeving  verkeers - ARM’
Daarom organiseert onze school op de 4 woensdagen van juni ‘strapdagen’. We stappen of trappen op die woensdagen dus naar school.  We zouden het fijn vinden moesten we op die 4 woensdagen zo weinig mogelijk auto’s in de onmiddellijke schoolomgeving opmerken.   
Deze strapdagen  hebben tot doel om leerkrachten, ouders en kinderen aan te moedigen om op een duurzame en veilige manier naar school te komen. Wie zich te voet of met de fiets naar school verplaatst, slaat veel vliegen in één klap. Het is niet alleen goed voor het milieu en de gezondheid; het maakt ook de onmiddellijke omgeving van de schoolpoort veel leuker en veiliger.
Enkele MANIEREN OM veilig, fit en gezond en milieubewust NAAR SCHOOL TE KOMEN...
  • te voet of lopend, huppelend, kruipend, slenterend,…
  • per fiets (of ander niet gemotoriseerd voertuig)
  • met de bus
  • carpooling
  • of als het niet anders kan: met de auto: parkeren op een van de randparkings in Oostkamp om dan de onmiddellijke schoolomgeving te voet te bereiken
Om praktische redenen vragen we aan de kleuters om hun fiets/step binnen te brengen aan de kleuteringang, dus niet in het fietshok. De laatste woensdag, 28 juni, sluiten we de strapdagen feestelijk af.  We veranderen de Maréchalstraat tijdelijke in een verkeersvrije straat waarop we  leuke activiteiten kunnen organiseren.
Hopelijk komen we ook jullie te voet, met de fiets, … tegen in schoolomgeving!
Leerkrachten van de werkgroep veilig & gezond en de directeur (in samenwerking met de gemeente Oostkamp).